Повернутися до звичайного режиму

Як вберегти дітей від коронавірусу – рекомендації МОЗ

Україні почали діагностувати більше випадків захворювання на коронавірус серед дітей. За даними МОЗ, за час пандемії хворобу виявили у понад 152 тис. громадян, вірус забрав життя 42 неповнолітніх українців.

Водночас осіб молодше 18 років поки що не можна захистити за допомогою вакцини, тому їм важливо ретельно дотримуватися карантинних обмежень. У МОЗ закликали батьків пояснити дітям базові правила особистої гігієни.

Базові правила:

  • Правильне миття рук

Дітям треба розповісти, що руки треба мити ретельно, з милом, не менше 20 секунд. Щоб їм було легше орієнтуватися, можна вивчити з ними віршик чи пісню для миття рук.

  • Культура кашлю та чхання

Важливо пояснити дітям, що під час кашлю та чхання треба прикривати рот ліктем чи серветкою. Краще це робити серветкою. Після цього її треба викинути, а руки ретельно вимити.

  • Носіння маски

Малюкам потрібно пояснити, що захисну маску треба носити не лише у школі, а й в інших громадських місцях.

Водночас її треба змінювати кожні дві години.

  • Дотримання соціальної дистанції

Пі час перебування у громадських місцях необхідно дотримуватися соціальної дистанції з іншими людьми. Дитина має пам’ятати про це.

У разі фіксування симптомів захворювання важливо, щоб дитина перебувала вдома. Не можна відправляти її до школи та дозволяти контактувати з іншими людьми.

Під час підтвердження коронавірусу треба забезпечити умови самоізоляції, особливо унеможливити контакт з іншими дітьми.

Кiлькiсть переглядiв: 154